Rätt kost för hjärnan


Den mat vi äter påverkar hjärnans prestationsförmåga och vårt humör. Allvarliga sjukdomar och funktionshinder som demens, depression och ADHD kan förebyggas och lindras med rätt kost.Hjärnan förbrukar 20% av allt syre, 50% av allt glykos och 20% av proteinet. Jämfört med många andra organ är hjärnan glupsk. Från den moderna forskningen står det numera klart att hjärnan också är petig i maten. Äter vi fel mår den inte bra och blir på dåligt humör. Sallad är inte grönsaker. Frukt ska man bara äta mellan målen och före varje stor måltid - annars lägger sig frukten uppe på all annan mat och jäser, ruttna i magen och gasbildning är ett faktum. Ät inte övermogen frukt. Prutt.

Ät frukt på sommaren då den växer, annars det som naturen ger, våra kroppar är naturligt inställda på den föda som varje årstid ger av.. så har det varit i miljoner år. Pizza är ett nytt påfund och att man kan äta kivi på vintern. På den respektive årstiden är det vissa organ i kroppen som är mer aktiva och som då är i samklang med respektive föda som går att få tag på just under den perioden av året.

Så helt naturligt är det att äta torkade frukter på vintern men inte färska. men gör som ni vill i huvudet står det still :) Ja just det, hjärnan tar 80% av all energi. Så om du vill orka mera börja meditera och ät mat för hjärnan.

Kolla mera här på länken : http://www.nyfikenvital.org/?q=node/91

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar