Göra slut och bli lämnad – om att avsluta en kärleksrelation

Göra slut och bli lämnad – om att avsluta en kärleksrelation

Har du någon gång avslutat en kärleksrelation? Att göra slut och att bli lämnad kan vara som att ta adjö av någon som dör. Att personen lever och kanske bor i samma stad kan faktiskt göra saken värre. Hur göra slut på en kärleksrelation på bästa sätt?

I detta Morrhår tänker jag ta upp sorgbearbetning ocn andra aspekter kring att bli lämnad och att göra slut på en kärleksrelation. Du vet att det är slut och livet förändras på många avgörande sätt. Ni kanske bor i samma stad eller stadsdel och ändå är det som om hon/han är död. Detta kan ibland vara värre än att personen faktiskt är fysiskt död!

Göra slut och bli lämnad – om att avsluta en kärleksrelation.

Allt det ni delade som du nu är själv om. Gemensamma minnen som du nu inte kan dela med din älskade. Kanske upplever du saknad, ilska, ledsenhet, sömnlöshet och ont i magen. Tillåt ledsenheten för en period. Man brukar säga att:

"sorgen nu är en del
av kärleken då"

Läs mer om sorgbearbetning här >>>

Kärleken till personen övergår för en period till saknad, sorg, ilska och andra känslor. Var så säker på att såret läker! I det fysiska universum får vi var i såren. Varet bildas då vårt immunförsvar är upptaget med att skydda kroppen mot yttre bakterie och virusangrepp. Vi kan hjälpa kroppen och immunförsvaret genom att ta det lugnt, vila mycket, äta bra mat och dricka mycket. Samma sak gäller vid sorg. Hjälp dig själv att sörja genom att ta hand om dig själv :-).

Ta hand om dig själv

Ta hand om och vårda den där lilla sorgsna och övergivna lillkillen eller lilltjejen där inne. Det kan hända att du tappar aptiten, livslusten och att du inte vill träffa någon… bara ligga under duntäcket och sova. Kanske vill du träffa massor av människor. Alla är olika och det finns inget rätt och fel. Unna dig själv och lyssna på dina behov. Ta varma bad med väldoftande skum. Gå på restaurang och ät din favoriträtt. Gör ingenting en hel dag. Läs en bra bok. Se en bra film. Träffa dina bästa och värdefullaste vänner. Ta hand om dig själv.


Utbildning i Presentationsteknik och personlig utveckling!Helhetsframträdande™
är en 4 dagars utbildning i presentationsteknik!

Aktuella utbildningstillfällen 2010. Klicka på länken längst ner för fler datum!

On-to 6-7 okt
Helhetsframträdande™ (GU)

Presentationsteknik grundutbildning
Aumälan senast 26 sep. (max 6 delt,)
Klicka och läs mer >>>

Prenumerera gratis på morrhåret
och få bra rabatter >>>


Kontakta Tommy om utbildningar >>>


Lär dig av att göra slut och bli lämnad

Under en period kan du tillåta alla frågor att ligga i luften – dallrande och pockande på uppmärksamhet. Hade du kunnat göra annorlunda? Vad var din del i det som inte fungerade och vad var din partners del? Har du en realistisk och verklighetsförankrad syn på relationen – skönmålar eller svartmålar du? Här kan det vara bra att fråga vänner och bekanta om hur de såg på er tillsammans. Ofta kan du där få värdefull information och distans till det som skett. Hur var det egentligen med kommunikationen? Kunde ni kommunicera med varandra eller brast det på det ena eller det andra sättet? Ta framförallt en ordentlig titt på ditt egna sätt att agera i olika situationer. Låt det gå en tid och assimilera de visdomar du får till dig. Lär dig av dina misstag och lova dig själv att agera annorlunda i nästa relation. Det kan hända att du ska leta efter andra partners. Nära kärleksrelationer är delvis platser för lärande och uppsamlande av information om dig själv.

Avsluta kärleksrelationen och gå vidare

Hur länge vill du befinna dig i detta stadium av saknad, längtan, ifrågasättande, skuldbeläggande och reflektion kring det förflutna? Hur länge är det relevant att sörja och reflektera? När vill du släppa taget om det förflutna (vilket är en illusion eftersom livet sker i nuet och ingen annanstans). Vad kan du göra för att skynda på processen och gå vidare?

Rensa ut och ge plats för en ny kärleksrelation eller singelliv

Vill du träffa en ny partner eller känner du att det är dags för singelliv? Två saker kan inte samtidigt verka på ett kraftfullt, stort och helt sätt. För att återfå din livskraft i nuet (där livet alltid pågår) behöver du lämna det gamla och ge plats för det nya. Rensa ut personens saker. Ge tillbaka och ta tillbaka prylar. Kasta sådant som innehar personens energi. Det kan handla om fotografier, gåvor, kort och annat. När du ändå är igång kan du avancera genom att rensa ut andra saker som du är trött på i ditt liv. Passa på när du ändå befinner dig i denna lust till utrensning. Det kan hända att du överraskar dig själv - faktum är att du kan omvandla detta negativa till något positivt och energigivande.

Om du inte lämnar relationen till hundra procent kommer du inte att kunna gå in i en ny relation till hundra procent. Du är då kvar i det förflutna (vilket är en illusion eftersom livet sker i nuet) och risken är stor att du inte ser klart i nästa relation eftersom du egentligen inte lämnat den senaste. Tillåt dig därför att känna sorgen och ledsenheten. Ta dig tid att reflektera och tillgodogör dig den visdom du får till dig. Det gör dig bättre rustad inför nästa relation.

Lycka till med kärleken till dig själv kära läsare :-)




Förslag på angränsande läsning >>

Morrhåret™
Start - nättidningen Morrhåret™ >>>
Prenumerera gratis på nättidningen Morrhåret™ >>>
45: Hålla ord - om att tala sanning till sig själv!
44: Problem, hinder och lösningsorientering!
42: Ta makten i ditt liv - svsluta anpassning och medberoende!
40: Historia & misstag
37: Avsked och sorg - om att ta adjö >>>
36: Förlåtelse - om att förlåta >>>
32: Retorik och relationsproblem - om att få rätt >>>
30: Gränser, respekt och förtryck - sunda gränser >>>
29: Kommunikation - blinkers eller tankeläsning? >>>
26: Relationsproblem - vilja och kontinuitet >>>
23: Intellekt och Känslor >>>
20: Kommunikation - om att tala sanning >>>
18: Konsten att förändra andra >>>
16: Kärlek, gränser, beroende och medberoende >>>
13: Kommunikation - om att Lyssna >>>
05: Älska dig själv >>>
04: Rädsla och Kärlek >>>

Carpeleo - utbildning
Relationsproblem och Självkänsla >>>

Coaching
Vad är personlig coaching? >>>
Hjälp med relationsproblem >>>
Vårt inre barn >>>

Övrigt
Vem är Tommy? >>>
Referenser - coaching och utbildning >>>
Inspirerande citat >>>

Andra webbresurser
morrharet.se – referenser - vad tycker Morrhårets läsare? >>>
presentationsteknik.org – Helhetsframträdande™ presentationsteknik >>>
relationsproblem.nu – webbplats för hjälp med relationsproblem! >>>
relationsproblem.nu – barndomen och det förflutna - ditt inre barn! >>>
relationsproblem.nu – Gränser - om beroende, medberoende och anpassning! >>>
relationsproblem.nu – Känslor och relationsproblem >>>
relationsproblem.nu – Kärlek och rädsla - älska dig själv! >>>
relationsproblem.nu – Kommunikation och relationsproblem >>>









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar