Begär - sug - beroende - lust


Begär
Alla har vi olika begär som ständigt vill ha våran uppmärksamhet och som vill bli tillfredsställda på ett eller annat sätt - Som att stoppa en sak i munnen eller att aktivera, sysselsätta sig med saker att göra för man vill ju inte ha tråkigt.

Socker är ett ständigt närvarande sug hos många människor. Men egentligen är det inte själva sockret man är ute efter eller har begär efter. Det spelar ingen roll om ditt begär är : sex, mat, träning, jobb, internet, droger, relations missbrukare, alkohol osv. Så handlar det inte om vad du gör eller vad du stoppar i din mun. Nej, nej.

Allt handlar om förnimmelsen som uppstår i kroppen av att du gör som du gör och tillför din kropp antingen någon substans eller aktivitet av något slag som tex. sex..... Så egentligen är man beroende av förnimmelserna på kroppen som uppstår av vad du gör eller stoppar i din mun.

Så om du är sugen på något handlar det oftast om att man vill bort från nuet, man är inte nöjd med nuet som det är. (Och oftast är det än själv man inte är nöjd med) I nuet finns inga begär eller beroenden så när man lär sig bli sin egna master of the mind kommer man att med lätthet att kunna styra vad man vill göra eller stoppa in i sin mun.

Enklaste sättet att bli mästare över sina begär är att lära känna sig själv och den man är, inte den man tror att man är. Lära känna sin egna sanna mänskliga natur, och vem man är bakom alla olika självbilder, koncept man har skapat om sig själv.

Sammanfattning; Människan är multiberoende och söker tillfredsställelse från morgon till sen kväll på sina begär, eller (((att uppleva förnimmelser i kroppen))). Vi har många begär på en dag som stimulerar våra förnimmelser på kroppen......... mat, socker, sex, jobb, relationer, ej mat, mera sex, alkohol, droger, träning osv..............................

Mer om detta här www.beroende.info

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar